PK Coach

Coaching en ondersteuning met behulp van paarden

Werkwijze: wat is paardencoaching?

Ik werk met behulp van paarden en pony's als "assistent" coach. Als cliënt stap je bij het paard(en) in een afgezette bak. Soms zal ik ook zelf in de bak aanwezig zijn.

Op het moment dat je bij het paard in "zijn" ruimte in komt zal het paard automatisch jouw gedrag, houding en energie waarnemen. Het is voor paarden erg belangrijk om te weten met wie ze te maken hebben. Ben jij veilig en stabiel genoeg om een onderdeel van de kudde te zijn? Of zijn er zaken die aandacht nodig hebben?

Het paard begint direct met het spiegelen van jouw gedrag, houding en energie. Je kunt een paard zien als de ultieme spiegel die niet oordeelt.
Ik zal als coach vertalen wat het paard bedoelt. Ik zal continu bij jou toetsen of wat het paard laat zien bij jou resoneert; een snaar raakt als het ware.

Ik maak gebruik van verschillende werkvormen en technieken. Wat het meest passend is op dat moment zal ik gebruiken. Belangrijk is dat je je bij mij op je gemakt voelt.

Na de eerste sessie maken we met elkaar afspraken over hoe we jouw individuele traject gaan vormgeven.
Voor een eenmalige sessie ben je natuurlijk ook van harte welkom!
Kleding en veiligheid

Ik werk alleen met brave dieren. Desondanks blijven het dieren en is het verplicht om tijdens sessies stevige dichte schoenen te dragen die vies mogen worden. Ook is het dragen van een lange broek verplicht.

Uiteraard houd ik als coach de hele tijd jouw veiligheid in de gaten.

Indien je bang bent voor paarden is dat geen probleem; we kunnen de sessies op allerlei manieren starten. We kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van een kleine pony of we kunnen starten met de sessie buiten de omheining.