PK Coach

Coaching en ondersteuning met behulp van paarden

Over mijzelf

Ik ben mijn middelbare schooltijd begonnen op het Christelijk Gymnasium in Utrecht. Een moeder van een vriendin zei destijds al dat ze wist dat ik later psychologie ging studeren. Ik geloofde er niks van.
In 2002 zijn wij tijdelijk naar Amerika verhuisd en heb ik daar mijn High School diploma gehaald. Ik vond Amerika een heerlijk land om te wonen. Daar ben ik onder de zon begonnen met ponyles geven aan kinderen.

Weer terug in Nederland was ik begonnen met de HBO opleiding dier-en veehouderij in Deventer (Larenstein). Ik vond dat matig interessant. Vooral het rijden en trainen van de paarden vond ik leuk. Ik gaf ontzettend veel paardrijles: volwassenen, kinderen, recreatief en sport gericht. Ik heb daarvoor meerdere opeleidingen gevolgd.

Omdat de veehouderij niet mijn (volledige) interesse had ben ik verder gegaan in het bedrijfsleven als verzekeringsadviseur en accountmanager. Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt en het interesseerde mij ontzettend hoe mensen met elkaar omgaan. Ik heb een aantal sales training en opleidingen gevolgd en ook daar kwamen elke keer dezelfde vragen bij me op: Waarom doen mensen wat ze doen? Waarom is er stress op kantoor? Hoe ontstaat stress? Wat gaat er goed? En wat gaat er mis? Hoe kun je iemand écht bereiken? En wanneer vooral niet? Wat doet een goede leidinggevende? En wat vooral niet..?

Ik besloot dat ik meer wilde weten en schreef mij in voor mijn eerste vak bij de Open Universiteit van de bachelor... psychologie! De moeder van mijn vriendin destijds had dus toch gelijk. Mooi hoe dat werkt.

Inmiddels was mijn leven wel verandert in een soort chaos. Ik heb veel meegemaakt. Veel verlies. Het ging niet goed met mij. Voor het eerst in mijn leven had ik het gevoel dat ik écht hulp nodig had. Ik ging op bezoek bij een therapeut. Hoewel ik een kundig therapeut had gevonden vond ik de hele setting niet helpend (genoeg). Hij gaf zelf aan dat ik het misschien meer in de hoek van 'paardencoaching' zou moeten zoeken: "Dat vind ik namelijk ook wel wat voor jou om te doen."

Ik had wel eens gehoord van "paardencoaching" en zo nuchter als ik ben vond ik het een beetje vreemd om daarnaar op zoek te gaan. Ik was vooral bezig met sport en paarden. Ik zat niet te wachten op een bezemsteel...
Toch heb ik het gedaan; en wat bijzonder én nuttig was mijn ervaring. Wat paarden kunnen betekenen voor ons is ongekend! Psychologie is interessant en mooi maar nu ik weet wat de paarden daarin voor ons als mens kunnen betekenen wil ik coachen en begeleiden juist met behulp van paarden!

Na een tijdje zoeken ben ik dan bij Caprilli Coaching & Training gestart met de opleiding tot gecertificeerd paardencoach inclusief kindercoach. Sylvia Bosveld is naar mijn mening een van de besten in het vakgebied en ik beschouw het als een voorrecht om door haar te zijn opgeleid.
Het was een pittige opgaaf: vooral ook omdat je tijdens zo'n opleiding verschrikkelijk veel aan jezelf werkt. Hoewel ik geen idee had hoe diep de bodem van mijn put was ben ik blij dat ik de put toch ben ingedoken. Het was pijnlijk maar minder eng dan ik dacht.

Ik was mijzelf volledig kwijt en ik gun het iedereen om (weer) in contact te komen met zichzelf! Met of zonder bezemsteel